Svettas du mycket under armarna?

 

Alla människor svettas under armarna, vissa mer och andra mindre. För somliga är svettningarna så rikliga att det kan upplevas som ett problem. Det är också något som kan variera under olika åldrar. Ofta har hormoner inverkan på svettningar och därför kan tonåringar svettas mer än vuxna, och för kvinnor kan svettningarna öka i samband med mens och klimakteriet. Axillär hyperhidros är ett tillstånd då personer svettas ovanligt mycket utan att det sker av en särskild funktion, såsom fysisk ansträngning. De som drabbas av detta får ofta blöta ringar på sina kläder under armarna vilket för många leder till social osäkerhet då man kan känna sig ofräsch och kanske därför undviker att röra sig i sociala sammanhang som man annars hade önskat.

 

Ibland hjälper inte antiperspirant mot svett under armarna

 

De flesta använder deodorant med antiperspirant dagligdags. Ibland är det inte alltid tillräckligt. För de som känner att de kan få svettfläckar under armarna trots deodoranten så finns det nu ett komplement. Självhäftande fuktabsorberande svettskydd som du fäster inne i ditt klädesplagg vilka gör att du undviker att få fläckar under armarna.

 

Svettskydd skyddar mot armsvett och fläckar på dina kläder

 

Svettskydden är diskreta, de prasslar inte och under de allra flesta plagg är de osynliga. För de som ofta använder skjorta och kavaj kan detta även göra att man sparar in på kemtvättstillfällena. Genom att fästa ett svettskydd i skjortan så skyddar man även kavajen från svetten och därmed kommer den inte att behöva skickas på kemtvätt lika ofta som annars.