Vanliga frågor och svar

Hur bra är klistret?

Klistret är effektivt och du kan vara helt säker på att ditt skydd hålls på plats. Eventuella klisterrester försvinner lätt i tvätten.
 

Syns det att man använder svettskydd?

Nej, du kan känna dig säker att skyddet inte syns, men om du vill ha ett mycket tunt plagg eller ett mörkt tunt plagg så kan det vita skyddet synas igenom, använd i så fall ett plagg under och placera skyddet i det.
 

Kan jag använda svettskydd tillsammans med deodoranter?

Ja, svettskydd skyddar dessutom då dina kläder mot deodorantfläckar.
 

Räcker det inte att använda deodorant?

Deodoranter stoppar inte svett, inte heller motverkar de svettlukt lika effektivt som svettskydd.
 

Men antiperspiranter då? De ska ju motverka svettningar.

Ja, antiperspiranter ska motverka svettningar, men ibland är de inte tillräckligt effektiva. Personer med känslig hud kan lätt bli irriterade i huden och en antiperspirant ska aldrig användas mot irriterad skadad eller sprucken hud. Precis som med deodoranter så går det bra att använda antiperspirant och svettskydd samtidigt.

Kan jag inte använda ett trosskydd istället?

Svettskydd är speciellt framtagna för att absorbera svett, och de är dessutom utformade för att passa perfekt i klädesplaggets ärmhåla, bekvämt och utan prassel.
 

Går svettskydden att tvätta?

Svettskydd är ett engångsskydd och bör avlägsnas innan tvätt, skulle du ändå glömma att ta bort skyddet är det ingen fara, men torktumla eller stryk inte svettskydd.
 

Varför ska man använda svettskydd, det går väl lika bra att duscha och tvätta sig varje dag?

Att man svettas har ingenting att göra med brist på hygien. Människor svettas av olika anledningar, och har olika lätt för att börja svettas. Vältränade människor börjar ofta svettas snabbare än mindre vältränade. Vissa människor är mer känsliga för värme än andra, och man svettas mer om man blir stressad, även om stresströskeln är individuell för oss alla. Hormoner påverkar också hur mycket man svettas, till exempel kan tonåringar eller kvinnor i klimakteriet svettas mer än vad de vanligtvis gör. Denna typ av faktorer har inget att göra med hur ofta man duschar och tvättar sig.

Svett är i princip luktfritt, men en stark svettlukt kan uppkomma när bakterier i armhålan bryter ner de proteiner som finns i armsvett. Svettskydd motverkar bakterietillväxt genom att hålla din armhåla torr och sval och på så vis uppkommer ingen svettlukt.

Hur lång leveranstid är det?

Leveranstiden är vanligtvis 1-3 dagar.

Undrar du något som inte står här? Ställ din fråga här.

Vi gillar dig, gillar du oss?